Kako odabrati sjedeću garnituru – tips and tricks by Qualis

 

Dnevni boravak je, početkom 20. stoljeća služio kao reprezentativni dio stana u kojemu su se primali gosti, a danas je postao središtem obiteljskog života. Dizajn garniture određuje stilsku pripadnost interijera, a njezin odabir ovisit će o potrebama klijenata. U dnevnom boravku se družimo, zabavljamo, opuštamo, rješavamo sve životne dileme…, ali i razvlačimo postelju za drage nam goste, zato je važno odabrati kvalitetnu sjedeću garnituru te pripaziti na neka opća pravila.

Postoje različiti tipovi pomoćnih ležaja koji pretvaraju sjedeću garnituru u krevet za spavanje, međutim potrebno je naglasiti da ono nije za stalno već samo za povremeno spavanje – nikada se ne može postići bolja kvaliteta spavanja kao na pravilno odabranom madracu.
Moramo biti svjesni da je kvaliteta sjedenja daleko bolje i udobnija ukoliko sjedeća garnitura nema funkciju ležaja.

Tvrdoća sjedenja

Tvrdoća sjedenja je vrlo individualna stvar, stoga postoje različite tvrdoće sjedenja i svakako je preporuka da isprobate sve tipove kako bi osjetili koja vam najviše odgovara.
Obratite pozornost na visinu sjedeće garniture
Netko preferira niži, a netko viši naslon na garnituri. Ukoliko u vašem kućanstvu ima različitih ukusa što se tiče visine sjedeće garniture, svakako predlažemo sjedeće garniture s mogučnošću reguliranja visine naslona. Na taj način svaki član kućanstva može individualno regulirati visinu naslona.

Neki od modela iz naše ponude su sjedeća kutna garnitura Avena, sjedeća kutna garnitura Magnolia, sjedeća kutna garnitura Can Can, sjedeća kutna garnitura Largo i sjedeća kutna garnitura Fuga.

Također postoje i garniture koje nam omogućuju regulaciju naslona. Takvom regulacijom može se postići najbolja kvaliteta sjedenja.
Neki od modela iz naše ponude su sjedeća kutna garnitura Muscari, sjedeća kutna garnitura Corrente, sjedeća kutna garnitura Capriccio, sjedeća kutna garnitura Twist, sjedeća kutna garnitura Charleston i sjedeća kutna garnitura Mezzo.

Dubina sjedeće garniture

Dubina sjedeće garniture bi trebala biti uvjetovana prostornim mogućnostima. U manje dnevne boravke ne bi trebalo stavljati sjedeće garniture dubine 90 ili 100 cm, jer će zagušiti prostor. Dubina od 80-ak cm osigurat će pravilno sjedenje bez potpore dodatnih jastučića.
Neki od modela iz naše ponude sa većom dubinom sjedišta su sjedeća garnitura Swing, sjedeća garnitura Oratorio i sjedeća garnitura Avena.

Dimenzije sjedećih garnitura – dvosjed, trosjed i fotelja

Jeste li tip za kombinaciju, pojedinačne komade ili volite kompletirane sjedeće garniture koje će uključivati i dvosjed i trosjed i fotelju, u Qualisu ispunjavamo sve vaše želje. Ono na što svakako trebate obratiti pozornost je veličina prostora, no i koje su vam funkcije sjedeće garniture potrebne. Želite li da ima prostor za odlaganje stvari, želite li da ima mogućnost pomoćnog kreveta na razvlačenje ili vam je potpuno svejedno? U svakom slučaju nemojte zaboraviti prije kupnje odgovoriti na nabrojana pitanja kako kasnije ne biste bili nezadovoljni.

Kod nas su sve garntiure dostupne u varijanti kutnih garnitura većih ili manjih kompozicija, također sve sjedeće garniture mogu biti u varijanti trosjeda, dvosjeda i fotelje, sa ili bez funkcije spavanja, a za one koji se žele potpuno opustiti u našoj ponudi imamo i sjedeće garniture sa relax funkcijama.

Qualis sjedeće garniture nude vrhunsku kvalitetu izrade, a materijale birate sami – između kože i tkanine. Kod odabira materijala sjedeće garniture neka vam na prvom mjestu bude pitanje održavanje. Sjedeće garniture rabimo svakodnevno, a ukoliko su u kućanstvu mala djeca i kućni ljubimci svakako je prednost imati onu koja se lako održava i čisti.
Imate li i dalje nedoumica i pitanja uvijek nas možete posjetiti na Samoborskoj 147 i u našem prodajnom salonu razgledati i isprobati sve sjedeće garniture.

Vaš Qualis

You may also like